L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 31 d’agost de 2010

Figueres cedeix dos espais públics per l’oració del Ramadà

Figueres cedeix dos espais públics per l’oració del Ramadà-

PUBLICAT PER HORA NOVA
31/08/2010 - 06:30h

Prop d’un miler de musulmans residents a Figueres utilitzen dues dependències de titularitat pública per realitzar les seves oracions durant el mes del Ramadà. Es tracta de la sala Marqués de la Ensenada, situada al castell de Sant Ferran, i una de les antigues de l’empresa Royal Urbis, situada a tocar el camp de futbol de la Marca de l’Ham, que van passar a ser municipals arran d’una permuta de terrenys, i que el mes que ve seran utilitzats com a nou magatzem municipal. El PP ha denunciat el tema, pensa demanar explicacions al govern municipal i no descarta formular una pregunta oficial a Defensa.

Fonts de l’Ajuntament de Figueres ha explicat que “en els darrers anys, durant el mes del Ramadà, es produïen importants concentracions de ciutadans de religió musulmana als dos principals oratoris de la ciutat, un situat al barri del Culubret i l’altre al carrer Tapis. Aquest fet comportava queixes dels veïns de la zona i fins i tot problemes de circulació, ja que molts d’aquests fidels resaven al carrer. Davant d’aquest fet es va decidir buscar alternatives, a l’espera que aquesta comunitat faci la seva mesquita al Parc de les Religions que el govern impulsa en uns terrenys situats a l’entorn del cementiri”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada