L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 28 de setembre de 2010

Cop de porta

Patrimoni tomba el projecte de reconstruir la porta de Sant Ferran

 La porta principal de Sant Ferran, que es vol reconstruir, abans que fos destruïda. Foto: AMV.1

 La comissió de Patrimoni de Girona va tombar, en la seva darrera reunió, per segona vegada, el projecte de reconstrucció de la porta principal del castell de Sant Ferran de Figueres, situada a la muralla sud, i destruïda durant la Guerra Civil. La reconstrucció de la porta estava inclosa en el projecte de restauració de la muralla sud del monument, i està promogut pel Consorcio Castillo de San Fernando. La comissió de patrimoni es va remetre a l'acord pres el 2004 per la comissió de Patrimoni de Catalunya sobre un projecte molt similar, que assenyalava que s'havien de fer alguns canvis substancials. El projecte presentat recull algunes de les indicacions que figuraven en aquella resolució, però no totes, com ara explicar quin tractament es vol fer a la part interior de la porta.
Patrimoni també va donar compte a la comissió d'Urbanisme sobre diversos POUM, en concret sobre el de Ventalló, en què van assenyalar que el llistat de BCIN (béns culturals d'interès nacional) i BCIL (béns culturals d'interès local) no era correcta, i van remarcar que detecten un creixement en la ocupació del sòl que, segons Miquel Sitjar, director dels serveis territorials de Cultura, els “genera incomoditat pel que fa a les línies visuals de les zones amb interès patrimonial.” Segons Sitjar, “cal reflexionar sobre els creixements excessius i potser en alguns àmbits caldria rebaixar l'altura”.
D'altra banda, la comissió va informar positivament del projecte de rehabilitació del castell església de Sant Martí, del Far d'Empordà.

Noticia del Punt - 25/09/10 02:00 - Girona - Dani Chicano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada