L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimecres, 15 de febrer de 2012

DIARI DE GIRONA- 15 FEBRER 2012

Patrimoni autoritza obres a cinc edificis de Sant Ferran amb vista al Museu Militar


Un aspecte dels baluards de l'immens castell de Figueres.<br/>
Un aspecte dels baluards de l'immens castell de Figueres.
 conxi molons
GIRONA | DDG 
La Comissió de Patrimoni de Girona ha autoritzat l'Estat a rehabilitar una conjunt de cinc edificis del castell de Sant Ferran de Figueres, inclòs l'edifici del Governador, com a seu del futur museu militar. L'Ajuntament de Barcelona va aconseguir desmantellar aquest museu quan va aconseguir la gestió del castell de Montjuïc. Aleshores, el Ministeri de Defensa va decidir traslladar la col·lecció d'armes al castell de Figueres. La societat civil figuerenca va reivindicar la gestió de Sant Ferran en un acte el passat octubre, en el qual l'alcalde, Santi Vila, es va comprometre a oposar-se al museu si aquest queia en un discurs esbiaixat o poc modern de la història.
El director dels Serveis de Cultura a Girona, Antoni Baulida, va explicar ahir que s'ha autoritzat la primera fase de les obres, consistent a "recuperar patis interiors, consolidar voltes, fer paviments i tancaments, així com consolidar les obertures dels porxos", però això "no inclou el projecte museístic", del qual no se sap res, atès que l'Estat no l'ha presentat.
L'espai reservat a les sales d'exposició abastarà l'antic cos d'edificis de la comandància i dels militars de rang. En concret, es tracta de cinc edificis, situats a la zona est del pati d'armes del castell. El Ministeri de Foment promou el projecte, que preveu connectar els diferents edificis entre ells perquè, quan es faci el museu, els visitants puguin circular d'una sala a l'altra sense sortir a l'exterior.
D'altra banda, la comissió ha aprovat un altre projecte de l'antiga fortalesa. En concret, es tracta d'una actuació, que promou l'Ajuntament de Figueres, per recuperar l'antic hospital, una zona que va quedar derruïda amb la retirada republicana.
La Comissió de Patrimoni també ha donat el vistiplau al projecte de restauració de diverses parts del monestir romànic de Sant Pere de Galligans, de Girona. Entre d'altres, es rehabilitarà la galeria del claustre, perquè la teulada està molt malmesa i hi ha risc de despreniments. A més, també s'aprofitarà la neteja de la façana.
Patrimoni ha avalat la proposta del Bisbat de Girona per adequar la sala que acollirà el Tapís de la Creació, que es preveu que torni restaurat per Setmana Santa.
D'altra banda, la Comissió de Patrimoni ha posat en coneixement de la Direcció General unes obres que s'han fet sense permís, i que comportaran l'obertura d'un expedient. En concret, es tracta de la recuperació d'una fornícula situada sobre el cor de l'església del monestir de Sant Feliu de Guíxols. Segons Baulida, els treballs es van fer sense control arqueològic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada