L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dijous, 5 de juliol de 2012

EL PUNT AVUI- 5 juliol 2012


Figueres adjudica les obres de l'antic hospital del castell

L'Estat invertirà 155.000 euros a Sant Ferran i les feines duraran tres mesos

L'Ajuntament demana que no s'oblidi la rehabilitació de l'edifici del Governador, que ha de contenir el museu militar
Les obres al castell de Sant Ferran de Figueres duraran tres mesos. Foto: LLUÍS SERRAT.
1
L'Ajuntament de Figueres ha adjudicat les obres per recuperar l'antic hospital del castell de Sant Ferran. Són unes feines que tenen un pressupost de 155.000 euros aproximadament i que es financen a través del Ministeri de Cultura, que ha donat una subvenció per cobrir tot el cost de l'obra. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Arcadi Pla SA. Segons ha explicat el consistori figuerenc, el que s'ha de fer és netejar i consolidar la part de l'edifici que està en bon estat perquè es pugui fer una restauració posterior. Tot plegat té l'objectiu d'incorporar aquesta part de la fortalesa militar de Sant Ferran als usos culturals que s'hi duen a terme. Per aconseguir-ho també està previst que s'enderroquin les parts més malmeses de l'edificació i que es retiri també la runa i la vegetació que hi ha.
Ahir l'Ajuntament encara no va fer pública la data d'inici de les obres, tot i que sí que va avançar que duraran aproximadament tres mesos. En les pròximes setmanes es concretarà la data de començament.
El museu militar
Ahir l'Ajuntament de Figueres també va informar que ha tingut coneixement de l'ajornament per motius pressupostaris de les obres que estan previstes a l'edifici del Governador, construcció que ha de contenir el futur museu militar.
“L'Ajuntament comprèn aquesta decisió pel context de crisi actual. No obstant això, demana que el castell no caigui en l'oblit de la resta d'administracions perquè s'ha d'aconseguir que la fortalesa es converteixi en un equipament ciutadà de primer ordre”, van assegurar des del consistori figuerenc.

LA XIFRA


154.999
euros
aporta el Ministeri de Cultura per recuperar l'antic hospital de la fortalesa militar de Sant Ferran.

Una inversió d'1,5 milions d'euros


Les obres que s'han ajornat a la zona del castell que ha de contenir el futur museu militar estan pressupostades en 1,5 milions d'euros i fins i tot el mes de febrer s'havia previst que poguessin començar aquest mateix any. Aquests diners els havien d'aportar el Ministeri de Foment –un milió– i el Ministeri de Defensa –la resta–, i les obres havien de durar vuit mesos. És la primera fase d'obres, i en la segona s'ha de fer la museïtzació.
Darrera actualització ( Dijous, 5 de juliol del 2012 02:00 )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada