L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 10 de juliol de 2012

EL PUNT DEL 10 JULIOL 2012


Dimarts, 10 de juliol del 2012

Cultura
HISTÒRIA

Presenten el llibre ‘Presons i castell'

L'acte tindrà lloc divendres vinent al castell de Sant Ferran de FigueresDetall de la portada del llibre Foto: DOLORS GIBERT.
1
Aquest divendres que ve, 13 de juliol, a les vuit del vespre, tindrà lloc al castell de Sant Ferran de Figueres la presentació del llibre Presons i castell - Figueres, una obra col·lectiva sorgida per suplir la manca d'estudis extensos sobre les presons de Figueres i sobre la utilització del castell de Sant Ferran com a penal. En l'acte hi serà present, entre d'altres, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que farà una introducció sobre el llibre.
El volum, que ha estat coeditat per l'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran i Gorbs, presenta un recull d'episodis sobre les presons i el castell, i el seu sistema penitenciari durant les dictadures, la República, la Guerra Civil i la democràcia. Els diversos autors recullen fets que recorden des dels objectors de consciència empresonats fins a la projecció de futur amb les noves instal·lacions del Puig de les Basses, passant per l'estada del colpista Tejero, dels fugitius del nazisme o de presoners procedents de l'illa de Cuba (els anomenats ñañigos).
El llibre, que consta de 260 pàgines, també ha tingut la col·laboració de la fotògrafa figuerenca Dolors Gibert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada