L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimecres, 31 d’octubre de 2012

Xerrada sobre la Tortuga Babaua a les illes de Cabo Verde

Dissabte passat, la Dra Elena Abella, figuerenca, llicenciada en Ciències del Mar per la Universitat de Les Palmes de Gran Canària i doctora en Gestió dels Recursos Vius Marins, ens va explicar, en una interessant conferència, l'estat de la Tortuga Babaua en les illes del Cabo Verde.


ALICIA HERRERA, Biòloga i Màster en Gestió del Medi Ambient va ser l'encargada de  la presentació de l'acte
Cabo Verde és un arxipèlag situat davant les costes del Senegal, on cria la major part de la població de Tortuga Babaua de l'Altàntic Est. La Tortuga Babau, de nom científic Caretta caretta, vivia, no fa gaire, a tots els mars del món, i era relativament abundant a la Mediterrània. Actualment, està catalogada com a espècie en perill d'extinció, degut a la sobrepesca (els seus ous i la seva carn es mengen), la contaminació, i, especialment, per la construcció d'urbanitzacions i hotels en les platges que utilitzen per posar els ous i reproduir-se.


La Dra. Elena Abella treballa per evitar la desaparició d'aquesta espècie, en projectes que impliquen a la població local, per a que gestionin el turisme de la zona, i valorin la presència d'aquest animal en les seves platges.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada