L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

diumenge, 17 de febrer de 2013

El Castell acollirà una escola de cinema cubana a l´estiu


El Castell acollirà una escola de cinema cubana a l´estiu

El prestigiós centre oferirà uns tallers inèdits a Espanya durant gairebé un mes a la fortalesa


La fortalesa més gran d´Europa té, diuen, les instal·lacions ideals.

La fortalesa més gran d´Europa té, diuen, les instal·lacions ideals. diari de girona
DDG L'Escola Internacional de Cinema i Televisió de Sant Antonio de los Baños (EICTV) a Cuba portarà al castell de Sant Ferran de Figueres el seu nou projecte de tallers fora de les fronteres de l'illa caribenya. La iniciativa permetrà que la fortalesa figuerenca aculli del 30 de juliol al 7 de setembre tallers d'aquest sector i els alumnes que vinguin a participar-hi s'allotjaran a la Residència del Col·legi La Salle. El centre, reconegut a nivell mundial, va ser fundat l'any 1986 pel periodista i escriptor colombià, Gabriel García Márquez, el cineasta i poeta argentí, Fernando Birri i el cineasta i teòric cubà, Julio García Espinosa. Es tracta d'uns cursos que són els primers d'aquestes característiques que es faran a l'Estat.
Va ser concebuda com una escola de formació artística i va posar en pràctica la seva particular filosofia: ensenyar no a través de mestres professionals sinó de cineastres actius. Capaços, diuen, de transmetre coneixements avalats per la pràctica, l'experiència i una "constant actualització". Així va nèixer aquest centre ara fa 25 anys i, des d'alhores, milers de professionals i estudiants provinents de més de 50 països l'han convertit en un centre d'abast internacional. Ara, expliquen els seus organitzadors, el centre s'expandeix més enllà de la seva seu de San Tranquilino, en aquesta població cubana. Per això ha endegat el programa EICTV-EXTRAMUROS que s'afegeix als diferents nivells de formació de l'escola i, alhora, portar tallers fora de les seves fronteres. I un dels llocs del món que s'han escollit per a fer-los ha estat Figueres. També es farà en d'altres llocs com el Brasil, durant aquest mes de juny. Segons els impulsors -Kinoluna Films i l'Ajuntament de Figueres- s'ha escollit aquesta ciutat per "la seva reconeguda projecció internacional com a motors de la cultura". A més, consideren que la fortalesa figuerenca compta amb la infraestructura necessària per desenvolupar les classes i ofereix, a més, múltiples possibilitats per utilitzar les seves construccions i entotn per a fer les pràctiques dels tallers. El castell, d'altra banda, ja ha estat l'escenari de pel·lícules com "El perfum: història d'un assassí (2006)" dirigida per Tom Tykwer o la miniserie "Una carta para Evita" (2012) d'Agustí Villaronga.
La proposta de tallers s'iniciarà el proper 30 de juliol amb un curs de guió cinematogràfic; un de realització de documentals; un sobre actors, escena i càmera i, finalment, un sobre fotografia cinematogràfica amb càmeres HD. El projecte finalitzarà el set de setmebre i cadascuna de les obres que es generin s'exhibiran al públic en algun espai teatral de la ciutat. Els alumnes que vinguin a assitir-hi s'allotjaran a la residència de La Salle i s'hi podran inscriure a través de Kinolunafilms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada