L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimecres, 13 de febrer de 2013

PUNT DIARI 13-02-2013

L'APUNT

Les armes de Defensa

Defensa ha impedit que es faci servir la fortalesa del castell de Sant Ferran
Ara ja no són els avions que sobrevolen a baixa alçada el Ripollès i la Cerdanya, ni els vaixells de l'armada que espanten els pescadors de la Costa Brava, ni estranyes maniobres militars a Cadaqués. Defensa té moltes altres armes per demostrar que té poder i que mana a l'Estat espanyol. Ha deixat clar que les instal·lacions castrenses serveixen únicament per als usos que els militars creguin convenient, i prou. S'ha acabat l'etapa del bon rotllo, de la proximitat amb la població civil, de la col·laboració amb entitats i institucions catalanes? El Ministeri de Defensa, en poques setmanes ha impedit que es faci servir la fortalesa del castell de Sant Ferran de Figueres, en dues ocasions, una pel festival internacional de circ –per al qual sí que va cedir-lo fa un any–, i l'altra és el boicot a Firagri, la fira agrícola que s'hi celebrava en els últims anys. Excuses de mal pagador, però amb un missatge molt clar. No els cal treure l'artilleria...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada