L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 24 de març de 2015

CONFERÈNCIA DE DAVID GARCIA ALGILAGA

Divendres 21 març, l'escriptor DAVID GARCIA ALGILAGA, va fer una conferència-xerrada sobre el seu llibre ALES NEGRES I XAMPINYONS, Bombardeigs i refugis a Figueres 1936-1939


"Ales Negres i Xampinyons. Bombardeigs i refugis. Figueres 1936-1939, escrit per David García Algilaga, és un treball d’investigació històrica al voltant dels atacs aeris patits per la capital empordanesa durant la Guerra Civil espanyola i la defensa passiva, i activa, que es va desenvolupar per defensar-se’n.

Aquesta obra ha estat construïda sobre dos pilars mestres, els bombardeigs i els refugis, els quals han estat reforçats per d’altres secundaris que ajuden a contextualitzar els fets en el marc de la Guerra Civil i entendre els esdeveniments amb la màxima informació possible.
Aquest episodi històric necessitava una revisió i un estudi exhaustiu per poder ser llegit, entès, difós i recordat amb les garanties d’objectivitat i rigorositat que el tema requereix.
Ales Negres i Xampinyons surt a la llum per esdevenir aquesta obra de referència i consulta que Figueres i l’Alt Empordà necessitaven. Però no aspira només a ser una obra local, sinó que vol que serveixi per construir altres obres de magnitud diversa i així contribuir a fer que, amb les noves investigacions, tinguem una visió més clara i completa del que va succeir durant aquells anys de conflicte.
Continuació lògica de Tocant el cel. Història de l’aeronàutica empordanesa 1912-1936, Ales Negres i Xampinyons apareix setanta-cinc anys després del final d’aquella guerra de la qual tant es parla, però de la qual tant es desconeix. Desitgem que aquest treball hagi arribat a temps de rescatar històries que s’haurien perdut i que, d’aquesta manera, ens ajuden a entendre molt millor aquell temps en què uns llançaven bombes des de l’aire i altres buscaven refugi sota terra."

Sr.David Garcia Algilaga i Sr. Herrera President de l'AssociacióEns van acompanyar una sesentena de sòcis i amics.


Sr. Pere Buxeda ( testimoni de algún relat del llibre) i Sr. Algilaga
El Sr. Algilaga,  ha dit a la seva pàgina:
Divendres passat vaig tenir l'oportunitat de donar una xerrada a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres, al voltant del llibre Ales Negres i Xampinyons.
L'acte va ser presentat per l'Antonio Herrera, President dels Amics, i jo vaig poder explicar el llibre a les persones que varen pujar fins el Castell. Ho vaig fer a través de moltes fotografies i diversos textos que ens varen conduir a través de l'índex del llibre.
Si voleu llegir més, entreu a http://aeronautiquesemporda.blogspot.com.es


GRÀCIES DAVID, FINS AVIAT AMB UN NOU LLIBRE.

1 comentari: