L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dissabte, 7 de març de 2015

EXPOSICIÓ DE ESTHER MARTINEZ BANQUÉ , 6 MARÇ 2015

Amb una gran afluència de públic, vam inaugurar l'exposició de l' artista Esther Martínez Banqué

ESTHER MARTINEZ BANQUÉ

Va ser presentada per la historiadora de l'art BLANCA SALA REIG, amb aquestes paraules:

"Els Amics del Castell de Sant Ferran presenten l'obra d'Esther Martínez, jove pintora que viu i té el seu taller a Figueres, i avui exposa el seu últim treball. Es va llicenciar en Belles Arts a Barcelona, es va especialitzar en el dibuix, després va cursar els estudis de disseny gràfic a l'Escola Superior de Disseny Elisava i tot seguit va obtenir el Grau Superior en Il·lustració.
Després d'haver treballat en el món de la publicitat, el disseny i la il·lustració per a les grans editorials del nostre país, es llança de ple a la pintura que concep com un camp d'experimentació i recerca que ens vol fer compartir. En el decurs d'aquests dos darrers anys ha exposat a Ceret, Figueres, Beuda, Roses, ha participat en la VI Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries, i ha presentat també exposicions a Barcelona i França.
L'Esther és inquieta i d'esperit curiós, estimulants per a la creació i pel camí que segueix, el de la inspiració innovadora, plural i rica de tot alló que l'envolta i que com ella explica, pot ésser des d'un article impactant, una exposició interessant o qualsevol detall del paisatge quotidià en el que viu cada dia.
Amb la «Sèrie Corps Nu» l'Esther Martínez presenta una obra que s'inspira en el cos humà però que neix del món interior de l'artista. Si per al pintor Matisse «el traç és la traducció directa i més pura de l'emoció», la pintura de l'Esther expressa sentiments evocats per figures nues, homes i dones confrontats o còmplices, que viuen moments de soledat o aliança i que interactuen en relacions i estats d'aïllament o de trobada, absorts en pensaments o units per l'empatia. Si l'artista pinta com dibuixa, l'Esther exalta les formes al servei de les emocions i els colors no fan més que emfatitzar-les. En la seva iconografia es crea doncs, una perfecta confluència entre les taques de pigment i el traços de la línia de manera que fons i forma flueixen i conflueixen en una gran unitat. Les figures semblen emergir en suspensió en mig d'un espai indeterminat, l'Espai, que pren possessió de l'obra, empeses per forces i tensions a voltes ascendents, mentre els colors es superposen entre taques i regalims i vibren al ritme que l'obra genera.

Es tracta d'una pintura molt personal amb reminiscències de l'Expressionisme alemany per les figures d'anatomia emfatitzada, cossos musculosos, a voltes, contorsionats, de gran sensualitat i molt expressius de les tensions que interactuen entre home i dona, inspirats també del món de la dansa per l'estètica del gest i el moviment. I es que l'obra té el moviment implícit, genera el seu ritme i es va creant empès per un impuls espontani i creador a mesura que l'artista, l'Esther, es deixa emportar per la pròpia força que genera, i si l'observeu, us deixareu emportar per ella o més aviat, l'obra us atraurà sense adonar-vos. Mitjançant el dibuix i les tècniques mixtes, no transcriu l’aparença sinó que dóna forma tangible a una idea i a una emoció perquè la pintura de l'Esther Martínez neix d'una actitud d'exploració i recerca, descobriment i sorpresa, tal i com és i treballa,  i en ella ens retrobem."

Blanca Sala.
BLANCA SALA I ESTHER MARTINEZ
i van acompanyar l'acte alumnes de la Flauta Màgica de Figueres "Quartet Tramuntana"Unes imatges de la Sala


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada