L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dissabte, 22 d’agost de 2015

BALLADA DE SARDANES I ESTRENA LA DEDICADA AL CASTELL

 Més de 300 persones, van asistir a la ballada de sardanes en el Castell de Sant Ferran, on vam estrenar la dedicada al Castell, que el mestre Jaume Cristau ha compós amb el títol "EL DE SANT FERRAN, UN CASTELL PER A LA PAU", amb una nit explendida i en presència de l'alcaldessa Marta Felip.


Amb aquestes paraules vam començar la festa:

"Benvolguts amics , en nom de l’Associació Amics del Castell volem donar-vos les gràcies a tots els que heu vingut acompanyar-nos en aquesta nit, que per nosaltres és un dia molt especial i emotiu.

Especial perquè es la primera vegada que  El Castell de Sant Ferran de Figueres tindrà una sardana dedicat a ell. Emotiu perquè aquesta sardana  ha estat composada per el nostre amic i gran compositor Jaume Cristau.

Serè breu, però he d’explicar com va començar tot. Un dia de Santa Creu, ens vam trobar i parlant, parlant, li van comentar:  I TU JAUME, QUÈ ENS PODRIES COMPOSAR UNA SARDANA PEL CASTELL?. I com si fóssim entesos amb música, li continuem dient: Una sardana potent, una sardana en cos, forta. I ell va contestar : això està fet.

I no havien passat molt dies, que ens va trucar dient que “JA LA TINC”.

I ara venia la segona part, i ara què fem?, rés més senzill que posar-nos en contacte amb el Foment de la Sardana; i la seva Presidenta Sra. Montserrat Maune i el Sr. Esteve, Xaudiera,  van agafar la idea, de tenir una sardana per estrenar. Així que entre tots vam pensar  que una de les ballades de sardanes de l’estiu, hauria de ser al Castell i   estrenar la Sardana “ EL DE SANT FERRAN, UN CASTELL PER A LA PAU” títol que el mestre Cristau li ha donat a la seva composició.

I aquí estem, emocionats i agraïts , perquè ens hem vist recolzats amb tot moment per portar a terme aquesta petita i al mateix temps gran “festa de sardanes”.

I això ha estat possible gràcies a:

CONSORCI DEL CASTELL
AJUNTAMENT DE FIGUERES
FORTALESSES CATALANES
PARC BOSCH- PASTISSERIA
VINS ESPELT
MAIA, FLAQUERS
DALICATESSEN
NOU CONTINENTAL
Marisa Puente llegint el petit parlament
PERE LLOBET –FLEQUERS
SHANG-HAÏ- RESTAURANT XINÈS
HOTEL DURAN
EMPORDÀ – INFORMACIÓ
MANERA
ROGER-GRÀFIQUES


Sr.Herrera, Sr. Cristau i Sr. BernalA continuación de l'entrega d'aquesta placa, el mestre Cristau va dir unes paraules d'agraïment, i va explicar anèdotes del seu pas pel Castell, on va fer la mili, i on va desccubir la seva passió : LA MÚSICA.


 La Presidenta de Foment de la Sardana Sra.Montserrat Mauné


COBLE BAIX EMPORDÀ
La sardana de germanor

A la mitja part es va servir diferents vins, amb brunyols i galetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada