L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

diumenge, 20 de setembre de 2015

FORMIGEIG DE FIGUERES: FRANCESC CRUANYES I XAVIER FALGARONA

Aquest divendres, va tenir lloc una presentació singular del llibre Les primeres formigues del periodista i regidor figuerenc Francesc Cruanyes. L’acte consistirà en una lectura pública a càrrec del propi autor amb l’acompanyament musical de Xavier Falgarona.Cruanyes ha fet per a l’ocasió una selecció d’articles que ha batejat amb el títol Formigueig de Figueres, atès que tots parlen de la capital de l’Empordà. Falgarona l’acompanyarà alternant la guitarra, l’acordió i la flauta, entre altres instruments. L’objectiu és, a partir de la lletra i la música, crear petites peces sonores i sensibles, amb la ciutat com a denominador comú.Les primeres formigues (Brau edicions) es va presentar el mes d’abril d’enguany. El llibre recull una tria dels articles que durant més de quinze anys el periodista va publicar setmanalment a la contraportada del setmanari L’Empordà, en la secció Vent blau, i a l’edició dominical del Diari de Girona, també a la contraportada, en la columna Paper de diumenge. El criteri de selecció per a aquest volum va ser elegir els textos que feien referència expressa a Figueres. L’autor té en preparació dos volums més a partir del mateix material, un dedicat a la mar i un altre paisatge interior.
Francesc Cruanyes és periodista i llicenciat en Història de l’Art. Ha dedicat part la carrera professional a diferents mitjans de comunicació, tant de  premsa, com ràdio i televisió. Ha estat cap de Cultura de Ràdio Barcelona-SER Catalunya, cap de Societat del diari Avui i va dirigir i presentar diferents programes informatius a TVE Catalunya,entre ells : "59 SEGONS"

Actualment és regidor de Comunicació, Transparència i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Figueres, on també ocupa les regidories de Medi Ambient, Relacions Transfrontereres i Cooperació Internacional.Xavier Falgarona és músic i compositor. Pertany a una nissaga de músics amb arrels a la cèlebre Escola de Peralada. També es dedica a la docència i ha dirigit diverses corals. Destaquen les seves composicions sobre textos del poeta Carles Fages de Climent, i té especial relleu en el món de l’havanera:  ha format part de Els Pescadors de l’Escala, grup del qual va ser director musical, i Oreig de Mar. Actualment, dirigeix el seu propi grup, La Garota d’Empordà, que ja duu un quart de segle cantant arreu del país. També dirigeix la Coral de la Gent Gran de Figueres i de LLers.


Aquest acte va ser molt aplaudit pel públic que omplia la sala. El Sr. Falgarona va fer servir diversos intruments per tocar

Instrument musical denominat "Kalimba"original d'UgandaVa estar també acompanyat per la seva familia. Gràcies Francesc i felicitats per la teva feina ben feta.


i aquesta es la signatura que ens ha deixat en el llibre de firmes.PODEU VEURE L'ACTE ENTRANT A:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada