L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

divendres, 8 de gener de 2016

PRIMER ACTE DEL 2016 - DIVENDRES DIA 15 GENERAvui ha tingut lloc el primer acte paral·lel de la 5a Edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or - Ciutat de Figueres:


La presentació de la monografía "La Història del Circ a Barcelona", escrita per Ramon Bech i Batlle. 


Sr. Bech,Sr.Herrera i Sr.Matabosch

El president sr. Antonio Herrera ha pronunciat unes paraules de benvinguda i ha donat la paraula a Genís Matabosch, el director del Festival qui ens ha explicat la gènesi de l'amistat amb l'autor del llibre, les activitats que es duen a terme des de la Circus Arts Foundation, actualment la col·lecció de la que es disposa sobre el circ ja es considera com la més important d'Europa! entre tot el material es preserven les dues col·leccions més importants (és a dir, la seva pròpia que va començar a l'edat de tretze anys, i la de Ramon Bech). Així mateix ha explicat com cada any s'amplien els fons, essent una de les principals adquisicions la maqueta del Circ Gleich que tots vàrem poder contemplar el mes de febrer de l'any passat a la sala d'exposicions de l'antic escorxador de Figueres.


Sr. Matabosch i Sr.Bech

Genís Matabosch també ha explicat que, malauradament, el circ no ha generat gran nombre de publicacions. La bibliografía relacionada amb aquest tema és escadussera!! Però a Figueres tenim la sort que a més d'ell hi ha un altre enamorat del circ i amb el llibre que es presentava avui ja en són tres les publicacions que Ramon Bech ha vist publicades. La dedicada als Amorós Silvestrini i els seus pallassos (2006) i la de Totó: biografía de un payaso (2012).


Sr. Ramon Bech

Ramon Bech ha explicat l'origen del llibre, com l'ajuntament de Barcelona va creure en el resultat i com l'editorial Viena també va apostar per l'edició. Ens ha fet viatjar pels diferents circs de Barcelona i pels diferents indrets on es trobaven ubicats, i hem vist com la fesomia de la ciutat anava canviant a mida que passaven les dècades.


Gràcies a haver estat curosos i haver preservat fons d'imatges com el de Josep Vinyes o d'haver recorregut nombrosíssims arxius i fons d'hemeroteques i, evidentment la recopilació de material d'arxiu i cartells de la propia Fundació el llibre gaudeix d'un material visual insubstituible que el complementa i l'enriqueix !!
Inés Padrosa Gorgot

Unes quantes fotografies de la Sala plena. Gràcies a tots els que ens acompanyeuFotografies que va explicar l'autor del llibre

La familia també compta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada