L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

diumenge, 26 de juny de 2016

CONFERÈNCIA DE MICHEL ADROHER "EL SANT GRIAL A CATALUNYA"El Sr. Adroher, va fer una brillant conferència sobre "El Sant Grial a Catalunya". Va exposar la seva tesis, on explica Qué és el Sant Grial?, va existir? és una copó? Per què es busca el Sant Grial? 

El Sr. Adroher  ha fet una tesis sobre el Sant Grial, que va exposar en la conferència. 
     Petit resúmen del seu traball trobat a Internet:

El autor propone identificar rasgos que se encuentran A la originalidad de la Storia del Sant Grasal (1380), versión en catalán de la Búsqueda del Santo Grial contenida en el manuscrito 79 sup. La Biblioteca Ambrosiana de Milán, en comparación con el texto de origen francés. El cotejo de la obra con las lecciones de la Búsqueda del Santo Grial que ofrece la edición Pauphilet y el fr manuscrito.343 de la Biblioteca Nacional de Francia, para demostrar que la adaptación catalán es el resultado de la lectura de la obra maestra de la cisterciense francés inspirado por un franciscano clérigo del siglo XIV, adquirieron las ideas milenaristas de Joaquín de Fiore y sus epígonos. La tesis consta de tres partes: una perspectiva histórica I-: la materia de Bretaña en Cataluña (siglos XII-XV). II- edición crítica de la Storia del Sant grasal del manuscrito sup 79. La Biblioteca Ambrosiana de Milán.III Estudio sobre Storia del Sant Grasal.

:

http://vect.univ-perp.fr/crbst_25.html


Podeu veure més fotografies d'aquest event.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada