L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 19 de setembre de 2017

DISSABTE 30 DE SETEMBRE 2017- EL EBRO EN LLAMAS DE DANIEL ARASA


Daniel Arasa i Favà (JesúsTortosa1944) és un assagista català. S'ha dedicat al periodisme i ha estat enviat especial a països d'Europa, Orient MitjàAmèrica i Extrem Orient. Més tard ha estat cap de redacció de l'agència Europa Press de Catalunya. Ha publicat estudis sobre la Guerra Civil espanyola, la postguerra, els maquis i la participació catalana i espanyola a la Segona Guerra Mundial. És president del GEC (Grup d'Entitats Catalanes de la Família) i impulsor dels premis de cinema familiar CinemaNet.
A més d'exercir el periodisme, és professor a les universitats Pompeu Fabra i Abat Oliba de Barcelona. Actualment, col·labora sovint amb La Vanguardia.

Obres[modifica | modifica el codi]

 • Años 40: los maquis y el PCE (1984)
 • Els catalans de Churchill (1989)
 • Españoles en la Guerra del Pacífico (2001)
 • La invasión de los maquis (2004).
 • Pere Llorens. Testimoni d'un segle de Barcelona i líder del comerç català (2004)
 • Los españoles de Stalin (2005)
 • Entre la Cruz y la República (2008)
 • Católicos del bando rojo (2009)
 • Por la gracia de Franco
 • La batalla de las ondas en la Guerra Civil Española (2015)
 • La batalla del Ebro a través de los partes de guerra, la prensa y la radio (2016)
 • El Ebro en llamas (2017)

Presentan pel Josep Menchón, Secretari de l'Associació Verges-Ginjaume, va comenzar la conferència Daniel Arasa.

Daniel Arasa, investigador de la Guerra Civil española, presentará el próximo jueves 20 de abril 'El Ebro en llamas' (Gregal), su tercer libro sobre la batalla más larga y decisiva del conflicto.

  El autor señaló,  tener una implicación personal con esta batalla, ya que en ella murieron tres de sus tíos en el bando republicano y un cuarto sobrevivió en el bando de los nacionalistas.

  Después de 'La batalla de las ondas en la Guerra Civil Española' y 'La batalla del Ebro a través de los partes de la guerra, la prensa y la radio', este libro quiere ser una visión "distinta" que en lugar de describir de nuevo la batalla, aporte aspectos desconocidos.

  Para ello, Arasa profundiza en las claves políticas, militares y diplomáticas, en las motivaciones, las circunstancias internas del país y las coyunturas internacionales que incidieron en ambos bandos, así como las consecuencias de lo ocurrido y los daños colaterales.

  El libro responde a muchas preguntas como por qué alargó la guerra esta batalla y por qué los republicanos plantearon esta batalla cuando sabían que no podían ganarla, cuestiones a las que el escritor da explicación en un libro de carácter histórico y divulgativo.aspecto de la Sala

Sr.Menchón, Sr. Arasa, i Sr. Herrera President de l'Associació


Per vuere més fotos AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada